Nu var det dags igen då :)

Japp, idag är det måndag så ikväll är det träning som gäller igen. Ska bli skönt o få kämpa lite o känna svetten rinna! ;) Känner mig så duktigt när jag har träningsvärk, hehe...

Gjorde egen müsli igår som blev jättegod! fick även den idén från www.lchfrecept.com. Äter den med yoghurt till frukost. Mums! Tog lite nu också tillsammans med keso eftersom lunchen jag fick i mig inte räckte riktigt för energin som jag behöver inför träningen. Också jättegott så jag rekommenderar er verkligen att prova på det :o)

Ikväll blir det nog till att träna mage iaf, hann inte riktigt med det i lördags. Sen får vi se vad det blir för annan muskelgrupp som ska få sig en sväng!



Älskade träningsvärk!

Nu så har vi äntligen skaffat våra efterlängtade gymkort! Var där igår första gången och körde genom hela kroppen lite lätt för att se vad man hade för utgångslägen ;) Så idag har jag alltså en "hyffsad" träningsvärk som resulterat i otaliga "oh" och "ah"... Men skönt är det konstig nog eftersom jag nu vet att vi verkligen har kommit igång på allvar.
Ser fram emot imorrn då vi ska avverka ännu ett träningspass och på torsdag har vi bokat in träning med instruktör. Det ska bli jättekul :)
Dessutom har vi nu bestämt att vi ska simma varje söndag, har även pressat svärmor till att hon ska följa med ;) Behöver verkligen förbättra min kondition ordentligt och alla vet ju hur otroligt bra träning simning är för hela kroppen. Dessutom tar det inte på lederna vilket mina vrister tackar och bugar för ;o)

PS! Vill gärna säga ännu en gång att jag jättegärna vill ha kontakt med fler som håller på och tränar och försöker förändra sin livstil så man kan prata om det och inspirera varandra. Har du en blogg som du vill att jag länkar till så lägger jag gärna till den här plus att jag kommer kolla hur det går för dig då och då såklart!

Kramar så länge

Lax!

Jag lovar, världens godaste och enklaste laxrätt ligger nu och vilar i min mage! Det bara smälte i munnen och det var svårt att behärska sig ifrån att ta mer.. men jag lyckades :) Ser istället fram emot lunch imorrn då jag får äta resterna som blev över ;)
Hittade receptet på www.lchfrecept.com

Detta räckte till 6 port:

2 kg färsk laxsida
5 dl creme fraiche
3 dl riktig grädde
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl västerbottenost
Citronpeppar

Hur göra?
Vispa ihop creme fraichen, grädden och buljongtärningen i en kastrull på medelvärme. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med citronpepparn. Häll sedan över såsen. Strö till sist osten över allt och skicka in i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Voila!


Till detta åt vi en "sallad" med hackade tomater, avodako, purjolök och rödlök ihoprört med olivolja, salt och vitvinsvinäger. Dessutom stekte vi på tärnad aubergine och squash som vi kryddade lite lätt. Också jättegott! :)


Svårt att slå! ;)

Gillar

mina nya naglar som jag måla helt själv :) blev väldigt nöjd! vad tycks?


Argh!

Nu har jag varit riktigt dålig på att skriva på ett par dagar. Har haft mycket i huvet men inget intressant att skriva, konstigt nog... :p

Imorrn är det iaf löning så då är det dags att köpa gymkort! Längtar! :D

Mmmm hamburgare :)

Det var vad vi åt till middag idag :) Fast utan brödet såklart och ingen ketchup eller senap. Vi tog helt enkelt isbergssallads- blad och la allt i. Och istället för hamburgerdressing som innehåller en del socker så tog vi creme fraiche med Paprika&Chili- smak :) Sen hade vi också lite ost, tomat, gurka och rödlök. Jättegott! :o)

God morgon

Vägde mig imorse igen eftersom jag inte kan låta bli att vara så nyfiken... ;) -1,7kg nu totalt!. Trodde inte att det skulle gå så snabbt :O

Blev ingen promenad igår iaf. Kunde bara inte tvinga mig själv till att gå ut. Det är ju som sagt inget man ser fram emot när man vet att man får ont utav det :( Ska däremot försöka köra lite med pojkvännens hantlar idag tänkte jag och senare ikväll när han kommer hem ska han få hjälpa mig med att träna magen också ;) Jag är inte så förtjust i sit-ups så jag föredrar en annan övning där man ligger ner på golvet och en annan person ställer sig med sina fötter på vardera sida om ens huvud. Man håller i hans/hennes fötter och lyfter upp sina ben till en rät vinkel. Sedan ska den andra personen putta ifrån sig dina ben och då är det upp till dig att se till att fötterna inte nuddar golvet utan du ska pressa tillbaka dom uppåt till utgångsläget. Sen är det bara att upprepa ;) det blir rätt tungt kan jag erkänna men den är faktiskt rätt rolig och "skön". Och effektiv!

Gjorde förresten glassen igår som jag skrivit om i ett tidigare inlägg :) blev rätt gott faktiskt så det tänker jag defivinivt göra om. Jag använde mig utav lika delar hallon och jordgubbar. Nästa gång tänker jag dock även vispa äggvitan för sig själv så det blir till en hårt skum innan jag blandar i det. Tror att det nog kan bli lite bättre konsistens på glassen då.
Hade tänkt ta kort på den när det var färdigt men kom tyvärr på det när den låg i magen ;)

Aj då...

Fick lite ångest idag när jag upptäckte att min lunch, som bestod utav en snabbt ihopblandad och mikrad skål med krossade tomater (basilikasmak) och tonfisk, innehöll socker! Bah... och jag som försöka hålla mig borta från socker så mycket som möjligt. Nåja, jag var på jobbet och kunde inte göra så mycket annat åt saken så det var bara att bita ihop :p Men fy så sött det smakade... kanske för att jag inte ätit socker på 4 dagar nu? :p
Hur som helst var middagen underbart god. Stekt kött med ugnsbakade rotfrukter och sallad. Pojkvännen vispade ihop lite vitlökssmör och vilket höjde nivån på måltiden betydligt >.<

Imorrn ska jag höra med en tjejkompis om hon känner för att ta en skön höstpromenad så här i regnrusket ;) Kan hon inte så ska jag försöka pressa mig till att gå en halvtimme iaf utan sällskap om det så vill. Har ju fortfarande inte kunnat köpa gymkort pga olika anledningar (ej lathet!) så det kommer jag istället sätta som mål att införskaffa så fort jag fått lön den här månaden! Längtar, längtar! :D

Igår fick jag lite efterrätts-begär så jag slog mig ner framför datorn för att kolla om jag kunde hitta något vettigt recept på sockerfri glass. Hittade detta recept på www.matklubben.se och det ska jag definitivt prova den här kommande veckan!

Ingredienser:
2 dl visp- eller sojagrädde
4 dl bär (till exempel blåbär, hallon, jordgubbar)
2 äggulor

Hur göra?
Vispa äggulorna hårt.
Tillsätt bären som du har mixat med mixer eller elvisp.
Tillsätt lättvispad grädde.
Låt stå i frysen ett par timmar.


Bilden har inget med receptet att göra med visst såg det gott ut? ;) Och nej, jag ska inte fuska och köpa vanlig glass ifall ni nu skull få för er det! :o)

-0,7 kg

Tänkte nu på morgonen, när jag höll på att göra i ordning mig inför jobbet, att jag skulle väga mig igen... Gjorde det igår morse också för första gången på riktigt. Då stod vågen på 87,5 kg :S
Idag däremot stod den på 86,8 kg :o)
Den kan såklart ha spelat roll vad jag åt till middag dagen innan och när jag åt den, samt hur mycket vatten jag druckit osv... men en minskning är alltid en minskning! Kommer om några veckor inte lägga för mycket betydelse på siffran på vågen, utan istället siffran på måttbandet eftersom det visar mycket klarare vad som egentligen händer på kroppen.
Hur som helst, det kändes som en riktigt skön start på dagen! :o)

Glömde förresten berätta att vi var iväg och köpte en badrumsvåg på Elgiganten i förrgår.En digital sådan såklart eftersom jag inte riktigt litar på den andra typen så värst mycket. Hur som helst var den riktigt snygg och jag är jättenöjd med inköpet! :o)

Så här ser den ut:

Gjorde Kista idag ;)

Var i Kista Centrum och fönstershoppade lite idag. Passade såklart på att ta en lunch där också som bestod av en egen-ihop-plockad sallad. Ganska gott faktiskt förutom det faktum att tzatzikin inte var tzatziki.... varken gurka eller vitlök i. Smakade som vanlig creme fraiche med nån krydda i bara så det blev jag lite besviken på.
Hade gärna haft på mig stegräknaren idag men vet fortfarande inte var den kan vara, trots att jag letat :(

Fredagkvällens middag utav coq au vain som svärmor snott ihop :p lassade på ordentligt med sallad eftersom jag inte äter ris för tillfället vilket gjorde att jag kände mig väldigt duktig ;) Och det var väldigt gott! Men så gör hon alltid god mat...

Känns riktigt bra när man äntligen bestämt sig för nåt och lyckas genomföra det dag efter dag. Man känner sig nästan lite nöjd med sig själv...;)


Bai bai så länge

Mums!

Nu har vi precis ätit middag. Det blev köttfärssallad och det är verkligen skitgott, rent ut sagt! Gjorde lite extra mycket för att det ska räcka till lunch för mig imorrn... Skulle någon vara nyfiken på vad det är i så kan jag skriva ner lite snabbt hur vi gick tillväga:

För 4-5 portioner:
Stek på 500g köttfärs tillsammans med 1 hackad gul lök och 5 hackade champinjoner. Kryddade med lite salt, pepparmix, paprikapulver och italiensk salladskrydda.
Hacka lite isbergssallad, 3 tomater, 1 dm gurka, 2 avokados och 150 fetaost och blanda allt tillsammans med köttfärsen i en bunke.

Skulle även passa med 1 hårdkokt ägg vid sidan om eller kanske en klick keso? Bara att pröva er fram och se vad ni fastnar för =)

Hur gott som helst! ;)



Vem har sagt att det är tråkigt att träna?? ;)

Hittade det här klippet på en tjejs blogg och tyckte det var så kul att jag ville lägga upp det på min också =)



Bloggen jag hittade klippet på är:     metrobloggen.se/sofiaholmner
Bra blogg med snygga bilder och massa info om träning!

Kan vara en bra idé att kolla upp =)

Hittade till denna sida där dom samlat ihop en mängd bloggar som alla handlar om träning. Tyckte det var en bra idé så jag la till min egen blogg där =)

www.traningskompisen.se

Usch då...

Ser ut som om jag kommer få vänta lite längre innan vi kommer iväg o köper våra gymkort efter en del saker har dykt upp som förhindrar det. Men det gör bara att jag längtar ännu mer! =)

Igår kväll var det mitt uppdrag att lämna tillbaka hyrfilmen som vi kollade på i söndags. "The Proposal", den var klart godkänd men jag kunde inte skaka av mig att den påminde väldigt mycket om "Medan du sov", som dessutom var min favoritfilm under ett par år för länge sen =)


Hur som helst så bestämde jag mig för att ta en promenad bort till ICA i samma veva. Nu är inte jag den som gärna tar promenader eftersom jag lätt får väldigt ont i fötterna (beror sääääkert på alla överflödiga kilon såklart...SUCK!). Det som pushade mig dit var att jag ville kolla om dom hade senaste numret av Magazine Fitness, vilket dom hade till min stora glädje =) Tycker det är en intressant tidning med snygga bilder och bra artiklar. Jag är väldigt mycket för bilder, det är dom som oftast får mig att läsa en blogg eller en tidning eftersom jag bara blir trött i ögonen av att se massa rader av bara text... Vilket påminner mig om att jag måste bli bättre på att lägga in bilder i den här bloggen ;) Ja det kommer, det kommer... Hade tänkt ta bilder i söndags men då var jag i kemisk obalans så det ville sig inte riktigt.. Ska försöka fixa det där här veckan iaf så jag kommer igång ordentligt.

Sambon och jag bestämde oss igår för att köra igång nåt som heter Low Carb High Fat (LCHF). Några kompisar till honom använder sig redan utav det och den ena killen hade tappat 2,3 kg på 4 dagar?!?! (Han startade i torsdags)
Så det blir till att utesluta pasta, ris, potatis och allt bröd från matintaget eftersom det går ut på att få i sig så få kolhydrater som möjligt. Även sockret ska bort såklart!
Frukosten idag bestod alltså utav havgregrynsgröt gjort på 1 dl gryn och en aning salt. Till detta åt jag 1 dl minikeso. Hur gott som helst! ;) Till lunch blir det blodpudding som blev över från igår med några bitar bacon... ;)

För att ni bättre ska förstå vad LCHF är för något så kan ni läsa mer på den här länken =)
http://sv.wikipedia.org/wiki/LCHF-metoden

Hej så länge =)

Linda Fodor

Den här tjejen är en stor inspirationskälla för mig. Jag tycker personligen att hon är otroligt snygg samtidigt som hon verkar så stark och frisk. Gillar hennes blogg väldigt mycket så jag tycker helt klart att ni ska kolla in den :)

Kolla länken "Life of a Fitness Star" längre ner i menyn...

Linda Fodor

Tankar...

Var och hälsade på en tjejkompis i torsdags som jag inte träffat sen tidigt i våras. Det var jättekul att sitta ner en stund igen och prata om allt som hänt sedan vi senast sågs. Vi bestämde dessutom att vi ska börja ta promenader tillsammans eftersom vi ändå bor så nära varandra! Vore dumt att inte utnyttja den möjligheten... Blir kanske en promenad någon gång den här veckan hoppas jag ;) Tänkte dessutom när jag satt i bilen på väg dit att jag faktiskt lika gärna skulle kunna gå dit och hem när man ska träffas, borde bli en språngmarch på kanske 40 minuter totalt och det vore ju helt kanon med tanke på att jag knappt rör på mig idag. Undrar hur många steg det skulle visa på stegräknaren. Måste hitta den lilla rackaren!

Ska nog försöka införskaffa ett par varma vindbyxor (heter det så?) som jag kan ha när jag ska ut och gå, blir ju snabbt trist annars om man fryser häcken av sig så fort man kommer utanför dörren. Nej så ett par vindbyxor, mössa och vantar måste jag skriva upp på min att-köpa-lista så borde jag vara väl förberedd sen för vinterpromenaderna! :)

Nu till något helt annat...
Söker efter alla er bloggare som tänker ge er ut på samma resa som jag, eller kanske redan jobbar på det, när det gäller att komma igång med träningen! :) Visst vore det väl kul om vi kunde peppa och inspirera varandra. Kanske har ni tips och idéer som ni skulle vilja dela med er?

Jag länkar gärna till era bloggar och hoppas såklart att ni gör detsamma :) Vem vet? Tillslut kanske vi är ett stort, härligt gäng som siktar på att nå samma mål. Det vore väl en skön bonus att kunna ta hjälp av varandra dom dagar när det känns lite tyngre? Eller att bara kunna skriva och berätta att man har haft en toppendag! :) Jag tycker att det skulle vara jättekul att få lära känna andra som tänker likadant och dessutom få ta del utav era personliga framgångar inom träning.

Kommentera gärna ifall ni tycker att det låter som en rolig idé. Skulle vara skitkul (rent ut sagt) om ni hörde av er! ;)

Nu nalkas det... rivstart!!

Tänkte att jag nu, efter många års missnöje och några dagars intensivt tänkande och planering ska påbörja min resa till en sundare livstil! Jag väntar nu bara på att min sambo ska få lön så vi kan skaffa gymkort på Nautilus där vi förhoppningsvis ska spendera många svettiga timmar tillsammans... Dessutom har dom motionssim i samma lokal som jag tänkte utnyttja till fullo och det ser jag verkligen fram emot! =)

Jag tänkte dessutom försöka tvinga mig själv till att fixa några bilder på mig själv från dagsläget som jag sen ska lägga in här på min nystartade blogg. Sedan tänkte jag med jämna mellanrum lägga in nytagna kort varje månad så man kan jämföra. Tro mig, det här är inget jag ser fram emot men jag tror att det kommer göra en stor skillnad för min fokus och disciplin! =)

Håll gärna utkik efter mina uppdateringar så jag vet att jag har lite press på mig...

RSS 2.0